رفع سوء اثر چک در بانک های سامان، رسالت، ملت و ملی
در هر بانک، روشهای متفاوتی برای رفع سوء اثر چک برگشتی وجود دارد و هنگام دریافت دسته چک صیادی باید به آن توجه کرد.
رفع سوء اثر چک برگشتی بانک سامان
- روش اول: رفع سوء اثر چک برگشتی با دردسترس داشتن لاشه چک
- اگر چک برگشت خورد و لاشه آن در دسترس است، میتوان با استفاده از آن کارها را حسابشدهتر پیش برد و سوء اثر چک برگشتی را با دشواری کمتر رفع کرد.
- پیشنهاد میشود که برای مدیریت چک برگشتزده خود با شخصی که چک شما را برگشت زده به صورت منطقی و در بیرون از فضای بانک صحبت کنید. بدین صورت که میتوانید لاشه چک برگشت خورده را از او بگیرید و به جای آن، یک چک جدید با تاریخ جدید بنویسید. این کار به شما کمک میکند تا مهلت بیشتری برای پاس کردن چک بهدست آورید و مشکلات ناشی از برگشت چک را کاهش دهید. سپس، لاشه چک برگشت خورده را به بانک برده و درخواست رفع سوء اثر کنید.
- روش دوم: رفع سوء اثر چک برگشتی بدون لاشه چک
- در صورت عدم دسترسی به لاشه چک میتوان برای جلب رضایت گیرنده چک تلاش کرد. درصورتی که گیرنده چک در دفترخانه اسناد رسمی حضور یابد و اعلام رضایت کند. در این شرایط شما میتوانید رضایت نامه رسمی را به بانک ارائه دهید و برای رفع سوء اثر چک برگشتی خود درخواست دهید.
- میتوانید مبلغی که بر روی چک نوشته شده را در سپرده قرض الحسنه جاری واریز کنید. بانک پس از واریز مبلغ، آن را مسدود خواهد کرد و به شخصی که از شما طلب دارد، اطلاع داده و پولش را تحویل خواهد داد. از روشهای دیگر که میتوان به منظور رفع سوء اثر چک برگشتی استفاده کرد، گرفتن حکم قضایی از مراجع قضایی است. در این روش، میتوانید از مراجع قضایی، حکمی دریافت کنید که به بانک دستور دهد سوء اثر چک برگشتی را از سوابق شما پاک کند. به این صورت، بانک مجبور است در اسرع وقت، سوء اثر چک برگشتی را از سوابق خود حذف کند.
رفع سوء اثر چک برگشتی بانک رسالت
مدیر خزانه داری و مبادلات بانک قرض الحسنه رسالت به اعلام این خبر پرداخت: مشتریان دارای حساب جاری در بانک رسالت، می توانند با انتخاب درگاه های الکترونیک و استفاده از پیشخوان مجازی رسالت، به سادگی درخواست رفع سوء اثر چک خود را ثبت کنند.
هادی گرمابدری، مدیر بانک قرض الحسنه رسالت، اعلام کرد که تمام خدمات بانک به صورت غیرحضوری ارائه میشود. او افزود که با اجرایی شدن درخواست غیرحضوری دسته چک، رفع سوء اثرچک نیز به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به حضور فیزیکی عملیاتی شده است.
رفع سوء اثر چک برگشتی بانک ملت
برای رفع سوء اثر چک برگشتی در بانک ملت، روشهای زیر را میتوان بهکار برد:
- تأمین موجودی
- ارائه لاشه چک برگشتی
- ارائه رضایتنامه محضری ذینفع چک به بانک
- واریز مبلغ چک به سپرده قرضالحسنه جاری و مسدودکردن آن به مدت ۲۴ماه
- ارائه حکم قضائی مبنی بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی
- ارائه نامه از مرجع ثبتی ذیصالح موضوع ماده «۳۸۱» آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی مبنی بر اجرای چک (با ذکر مشخصات اصلی چک) و لزوم رفع سوءاثر از آن.
رفع سوء اثر چک برگشتی بانک ملی
برای رفع سوء اثر چکهای برگشتی، مشتریان بانک ملی باید به شعبه حساب خود مراجعه کنند و با ارائه اصل شناسنامه و کارت ملی، درخواست استعلام کنند. پس از بررسی نتیجه استعلام و مشخص شدن تعداد چکهای برگشتی مشتریان، لازم است یکی از موارد زیر را به انجام برسانند:
- ارائه اصل لاشه چک
- تنظیم رضایت نامه محضری ذینفع چک در شعبه
- تامین موجودی با ارائه صورتحساب
- واریز مبلغ چک به حساب جاری
- مسدود نمودن چک به مدت ۲ سال
در صورتی که چک وصول نشده باشد و مشتری نتواند لاشه چک یا رضایت نامه ذینفع را به بانک ارائه کند، در صورت اینکه حساب جاری مشتری نزد شعبه مفتوح باشد و توسط مراجه قضایی مسدود نشده باشد، بنا به درخواست مشتری، وجه چک های برگشتی نزد شعبه مسدود خواهد شد تا تعیین تکلیف قطعی چک یا حداکثر به مدت 24 ماه تحت هر عنوان برداشت نخواهد شد.
درصورت عدم وجود مدرک واحد از سوی مشتریان (لاشه چک، رضایت نامه محضری و یا صورتحساب)، درصورت تصویب مرور زمان و یا تشابه مشخصات شناسنامه ای، شایسته است که این مشتریان بتوانند درخواست رفع سوء اثر را از طریق مشمول مرور زمان از شعب بانک تمدید کنند.