حتماً برای شما هم اتفاق افتاده که در برخورد با فروشندگان زیاد در طول زندگیتان، از برخی چنان حس خوب و مثبتی گرفته اید که ناخودآگاه به سمت خرید پیش رفته اید و اگر هم خریدی نکرده اید، حداقل خاطره ی خوشی از آن فرد در ذهن شما مانده است.
و بر عکس، برای همه مان پیش آمده که در فروشگاه یا یک مرکز تجاری، گاه از برخورد، رفتار و حتی نگاهِ یک فروشنده یا تاجر، چنان حس بد و منفی پیدا کرده ایم که ترجیح داده ایم محل را هرچه زودتر ترک کنیم، حتی با آنکه به آن جنس یا خدمت نیاز داشته ایم.
در این مقاله سعی کرده ایم، 29 تا از مهمترین و همه گیرترین ویژگی های این فروشندگانِ منفی و حال خراب کن را برایتان فهرست کنیم.
پیشنهاد می کنیم این موارد را تا انتها بخوانید و اگر موارد بیشتری به نظرتان رسید در کامنت برای ما و همه بگذارید. پس شروع می کنیم:
۱. فروشندگانی که به مشتری خود سلام نمیکنند و تُرشرو هستند. مثل این آقا:
۲. فروشندگانی که پشت تلفن و هنگام صحبت با مشتری خود، لبخند نمیزنند.
۳. فروشندگانی که روی هر شیشۀ مغازۀ خود نوشتهاند: «لطفا تکیه ندهید»، «لطفا دست نزنید»، «لطفا با خوراکی وارد نشوید»... انگار که نوشته باشند: «کلاً وارد نشوید!»
۴. فروشندگانی که روی همۀ جنسهای مغازهشان نوشتهاند: «لطفا دست نزنید.»
۵. فروشندههایی که وقتی خریدار از آنها میخواهد جنسی را نشانشان بدهد (معمولاً هم با لحنی تُند) میگویند: «اگر میخری بیارم!»
۶. فروشندگانی که به ظاهر خود نمیرسند، موی ژولیده و نامرتب دارند و بدنشان خوش بو نیست.
۷. فروشندگانی که متناسب با شغل خود لباس نمیپوشند (مثل فروشندۀ کت و شلوارهای رسمی که شلوار جین و لباس اسپرت میپوشد و موهایش را فشن درست میکند!)
۸. فروشندگانی که بیدلیل با خریدار صمیمی میشوند و جوک میگویند.
۹. فروشندگانی که جلوی مشتری، با سایر همکاران خود جروبحث میکنند.
۱۰. فروشندگانی که همانجا در برابر مشتری، دربارۀ کالاها و قیمتها با ویزیتورها یا نمایندگان شرکتها صحبتهایی میکنند که لزومی ندارد مشتریان در جریان آنها باشند.
۱۱. فروشندگانی که اصلاً گوش نمیکنند و توجه ندارند خریدار دنبال چه نوع جنسی است و میخواهند سلیقۀ خود را به او تحمیل کنند.
اگر گرفتار یک یا چندتا از این عادات بد رفتاری هستید، ما به شما کمک می کنیم که آنها را برطرف کنید و عادات درست را جایگزین کنید.
کافی است این محصول ما را خریداری کنید و با دقت گوش کنید و در زندگی به کار ببرید: تحول در عادت های زندگی با استراتژی Mini Habit
۱۲. فروشندگانی که خریداران را برای خرید، با اصرار زیاد و...، در رودربایستی قرار میدهند.
۱۳. فروشندگانی که قسمهای الکی میخورند.
۱۴. فروشندگانی که نزد خریدار، از دیگر شرکتهای تولیدی، ویزیتورها و... بدگویی میکنند.
۱۵. فروشندگانی که نزد خریدار، از همکاران خود نیز بدگویی میکنند.
۱۶. فروشندگانی که پس از خرید، از مشتری خود بهخاطر خریدش تشکر نمیکنند.
۱۷. فروشندگانی که از بس حواسشان پرتِ چیزهای دیگر است، خریدار را مجبور میکنند یک چیز را چند بار از آنها بخواهد (حتی شده مشتری جنس را برداشته و میخواهد پولش را بدهد، بارها باید بپرسد چقدر شد تا پولش را بدهد و از مغازه برود بیرون!).
۱۸. فروشندگانی که وقتی خریدار از آنها مشورت و راهنمایی نخواسته، اصرار دارند که به او مشورت بدهند و راهنماییاش کنند.
۱۹. فروشندگانی که در مورد کیفیت و کارایی کالاها و یا خدمات خود، اغراق میکنند.
۲۰. فروشندگانی که اگر خریدار برای یک خرید نسبتا کم، تراول ۵۰ هزار تومانی به آنها بدهد، اخم میکنند.
۲۱. فروشندگانی که فکر میکنند خودشان همه چیز را بلدند و دنبال آموزشهای بیشتر نمیروند.
۲۲. فروشندگانی که اگر مشتری سوالی دربارۀ جنسی داشته باشد که آنها ندارند (اما میتوانند دربارهاش راهنمایی کنند، یا مغازههای اطراف را معرفی کنند)، فقط سرشان را به علامت ندانستن بالا میبرند و به خودشان زحمت کوچکترین راهنمایی را هم نمیدهند (یا حداقل اینکه بگویند: متاسفانه من در این مورد اطلاعی ندارم).
۲۳. فروشندگانی که فقط میخواهند مشتری را هیجانی کنند تا بخرد، اما اصلا توجه نمیکنند که شاید مشتری به آن کالا یا خدمات نیاز نداشته باشد.
۲۴. فروشندگانی که اگر سوالات مشتری زیاد شود، از کوره در میروند.
۲۵. فروشندگانی که بقیۀ پول مشتری را با کالاهای کمقیمت دیگر میدهند، اما عذرخواهی نمیکنند که چون پول خُرد ندارند مجبور به این کار هستند و حق انتخاب هم به مشتری نمیدهند.
۲۶. فروشندگانی که ته ذهنشان فکر میکنند: فروش یعنی قالب کردن چیزی به دیگران.
۲۷. فروشندگانی که رفقای خود را پشت دخل میبرند و در حضور مشتری، صحبتهای بیربط با هم میکنند.
۲۸. فروشندگانی که ویترین و یا داخل مغازهشان شلخته است.
۲۹. فروشندگانی که جنس خاکگرفته را از قفسه به مشتری میدهند و وقتی مشتری خواهش میکند آن را با یک دستمال پاک کنند یا یک کالای خاکنگرفته به او بدهند، با مشتری بحث میکنند و نهایتا با اکراه این کار را انجام میدهند.
در پایان از شما می خواهیم اگر در کسب و کار و فروشتان، چنین ویژگی هایی دارید، هرچه زودتر نسبت به تغییر و اصلاح آن اقدام کنید. وگرنه آینده ی درخشانی در انتظارتان نیست!
دیدگاه خود را بنویسید