در زندگی مشترک همیشه باید حواسمان به نشانه ها باشد، چه نشانه های مثبت و چه نشانه های هشداردهنده. نشانه هایی که به ما می گوید حال رابطه مان خوب نیست! یک جای کار می لنگد! در جایی با مطالعه (مثلاً این مقاله) می توان به این آگاهی رسید و در خیلی از مواقع به دلیل اینکه بسیار درگیر رابطه و مشکلات آن هستیم، حقیقتاً متوجه این نشانه ها نمی شویم. در این مواقع هست که باید از یک مشاور خانواده یا زوج درمانگر صاحب صلاحیت کمک بگیریم.
در این مقاله به صورت مختصر سعی کرده ایم سه تا از مهمترینِ این نشانه ها را برایتان بگوییم و برای هر کدام هم راه حلی عملی به شما هدیه بدهیم. با ما همراه باشید:
فقدان احترام
احترام، نقش حیاتی و مهمی در رابطه دارد چون نشان میدهد که هر کدام از طرفین تا چه اندازه همدیگر را درک میکنند و مرزهای همدیگر را رعایت میکنند. متخصصان میگویند که اگر شما دائما گفتهها و رفتارهای همسرتان را تحقیر میکنید و به چالش میکشید، خشونت مرزی انجام میدهید یا به عبارت دیگر نقض مرز (boundary violation) میکنید.
رفتارهای اینچنینی نشان میدهند که فرد، احترام گذاشتن به ارزشهای طرف مقابل را متوقف کرده است و دیگر طرف مقابلش را آنطور که واقعا هست، قبول نمیکند. این واقعا اتفاق بدی برای یک رابطه است، چون بدون وجود احترام متقابل، عشق به تنهایی نمیتواند یک رابطه را حفظ کند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: 50 ویژگی یک رابطه عاطفی ناسالم و مسموم!
چکار کنیم؟
- به همسرتان بگویید که رفتارهایش چه احساسی به شما میدهند.
- به همدیگر قول بدهید که کمتر باعث آزار یکدیگر شوید و همچنین با رویکرد مثبت با همدیگر برخورد کنید.
- اگر همسرتان اصلا مشکلی نمیبیند و این کارها را انجام نمیدهد، رابطه شما به بنبست خورده است.
برای همدیگر وقت ندارید
اگر از قصد تلاش میکنید که بخش زیادی از وقت آزادتان را به چیزهایی اختصاص بدهید که هیچ ربطی به همسرتان ندارند، احتمالا علاقه خودتان به رابطه را از دست دادهاید. هیچ رابطهای نمیتواند بدون وقت گذاشتن طرفین برای همدیگر دوام بیاورد و موفق باشد.
به گفته متخصصان، پرداختن بیش از حد به اموری که باعث میشوند همسرتان هیچ انرژیای برای شما نگذارد، از دیگر نشانههای به بنبست رسیدن رابطه هستند. این امور میتوانند هر چیزی باشند، از تفریح و ورزش گرفته تا بازیهای کامپیوتری.
چکار کنیم؟
- هر روز برای همدیگر وقت بگذارید.
- این قضیه نمیتواند خودبهخود پیش برود، بلکه به برنامهریزی نیاز دارد. جدی گرفتن برنامهریزی نشان میدهد که طرفین میخواهند اوضاع را تغییر بدهند.
- اگر شما یا همسرتان مساله را جدی نمیگیرید، یعنی رابطه شما به بنبست رسیده است.
هدفهای ناسازگار
فرض کنید که شما شدیدً میخواهید بچه داشته باشید، اما همسرتان اصلا بچه نمیخواهد. هدفهای ناسازگار در یک رابطه میتوانند به همین اندازه بزرگ و اساسی باشند، یا حتی امور کوچک و ظاهرا بیاهمیت را شامل شوند.
در بعضی از موارد، وجود هدفهای ناسازگار در یک رابطه، نشانه این است که طرفین باید رفتار بازتر و گشودهتری نسبت به همدیگر داشته باشند و نوع روابطشان با همدیگر را بهتر کنند. در بعضی از موارد هم البته این نشانه یعنی مشکلات غیرقابل حلی وجود دارند.
در نهایت باید بگوییم که زوجها باید حد وسطی را پیدا کنند که امکان شادی و خوشحالی را برای هر دوی آنان فراهم میکند.
چکار کنیم؟
- به گفته متخصصان چیزی که اهمیت دارد، این نیست که طرف مقابل را برای پذیرفتن موضع خودمان قانع کنیم، بلکه باید مصالحه و همکاری با همسرمان را یاد بگیریم تا بتوانیم به حد وسط برسیم.
- اگر به تصمیم مشترک رسیدید، هر دو کاملا به این تصمیم پایبند بمانید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
سلام. مطالب بسیار عالی دارید. اگه میشه راهنمایی کنید که: چجوری میشه رابطه با همسر بهبود دارد
668 روز پیش ارسال پاسخخیلی ممنون بابت مطالب آموزندتون.
313 روز پیش ارسال پاسخ