شاید بتوان یکی از مهمترین مسوولیتها و وظایفی را که والدین در مقابل نوجوانان خود دارند وظیفه تربیتی آنها به شمار آورد؛ وظیفهای که اگر خوب و درست از عهده آن برآیند، نتیجهاش آیندهای درخشان و مطمئن برای فرزندان است.
حالا اگر میخواهید به عنوان والدینی دلسوز و مسئول، آینده جسمی و روانی پسران خود را تأمین کنید، رعایت این نکات را فراموش نکنید:
1. پدر و مادر ناباب نباشید!
پدر و مادر قبل از هر دوست ناباب یا جامعه ناسالمی میتوانند رفتارهای پرخطر را به فرزندان شان بیاموزند. نتیجه تازهترین تحقیقات روی بیش از 2000 نوجوان که به مصرف سیگار و مواد مخدر و ... اعتیاد داشتند، نشان داده که 40 تا 60 درصد از این نوجوانان، برای اولین بار نحوه استعمال مواد دخانی را در خانه و توسط والدین خود آموختهاند؛ بنابراین اولین گام در دور نگه داشتن فرزندان از مواد مخدر، استعمالنکردن آنها توسط والدین و به ویژه در منزل است.
2. حواس جمعی شش دانگ و ناملموس!
شما نمیتوانید از نوجوانتان توقع داشته باشید که مدام در محیطهای آلوده و در مجاورت افراد معتاد قرار داشته باشد و هیچ تمایل یا حس کنجکاوی نسبت به مصرف مخدرها از خود نشان ندهد؛ بنابراین از رفت و آمد با دوستان یا اقوامی که اقدام به مصرف مخدرها جلوی اعضای خانواده میکنند، خودداری کنید.
3.پدر و مادر اخلاقمند باشید!
با پرهیز از رذایل اخلاقی مانند دروغگویی، خشم و عصبانیت بیموقع یا ناسزا گفتن، الگوی رفتاری مناسبی برای نوجوانتان باشید.
4. خود نوجوان، انتخابگر نهایی آینده اش است!
بسیاری از پدران دوست دارند آیندهای را که برای خود متصور بودهاند و به آن نرسیدهاند برای پسرانشان ترسیم کنند، اما خیلی از افسارگسیختگیها و فاصلههای بین والد و فرزند از همین جا شروع میشود. شما به عنوان یک پدر و مادر خوب، فقط وظیفه شناساندن راههای صحیح و غلط به فرزندتان و مشورت کردن با او در مورد علاقهمندیهایش را دارید و بهتر است انتخاب نهایی را به عهده فرزندتان بگذارید.
5. نصیحت، ممنوع!
بسیاری از پسران از گوش دادن به نصیحتها و توصیههای همیشگی گلهمندند و فکر میکنند که نصیحت بیش از حد یعنی عدم اعتماد خانواده و کوچک شمردن آنها. شما میتوانید با خریدن انواع کتابها یا فیلمهای آموزنده، فرزند خود را نسبت به مسائل و مشکلات موجود در جامعه به طور غیرمستقیم آگاه کنید.
حتماً بخوانید: 7 راه موثر برخورد با بی احترامی نوجوانان
6. برای نوجوانتان، میهمانی دوستانه راه بندازید و حال کنید!
پسران در سنین نوجوانی علاقه خاصی به استقلال، جدا شدن از خانواده و پیوستن به گروه همسالان دارند و نگرانی بسیاری از والدین، از ناشناخته بودن دوستان فرزندشان نزد آنهاست.
شما برای اینکه هم فرزندتان را خوشحال کنید و هم با دوستان جدیدش بیشتر آشنا شوید، میتوانید هر چند وقت یک بار، یک مهمانی دوستانه ترتیب دهید و دوستان فرزندتان را هم با خانوادههایشان به صرف یک عصرانه ساده دعوت کنید. شما میتوانید برای تسلط بیشتر به روابط فرزندتان هم، ماهی یک بار، یک برنامه کوهنوردی با دوستان فرزندتان و خانواده آنها بچینید.
7. تحقیر، توهین و مقایسه کردن حرام است!
از تحقیر، توهین یا مقایسهکردن پسرتان با دیگران به شدت پرهیز کنید؛ چون انجام این اعمال موجب پرخاشگر و زورگو شدن آنها در آینده میشود و این گونه فرزندان تحقیر شده بعد از رسیدن به استقلال سعی میکنند با توسل به زور وجود و قدرتشان را به دیگران اثبات کنند.
8. محول کردن کارهای کوچک خانه به نوجوان!
پسران، پدران آیندهاند و باید مسوولیتپذیر بار بیایند؛ بنابراین انجام برخی از کارهای خانه را حتی اگر خیلی کم و پیش پا افتاده باشند به عهده پسرتان بگذارید؛ کارهایی مانند خرید نان یا گذاشتن کیسه زباله بیرون از منزل.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: اثرات روانشناختی طلاق بر کودکان
9. با تغییر ظاهری افراطی نوجوان کنار بیایید!
پسران در سنین نوجوانی علاقه زیادی به دیده و پذیرفته شدن از طرف جامعه دارند؛ بنابراین برای این کار اقدام به عوض کردن ظاهر و نوع پوشش خود میکنند. در مواجهه با این گونه مسائل، شما نباید با پرخاشگری و توهین فرزندتان را از تغییر ظاهرش منع کنید، بلکه باید با زبانی خوش و دلیل و منطق مناسب، او را تشویق به پذیرفته شدن از راههای دیگری غیر از تغییر ظاهر غیر متعارف کنید. از او بخواهید که رشته هنری یا ورزش مورد علاقهاش را به صورت حرفهای ادامه دهد و موفقیتها و قهرمانیهای پیاپیاش سبب غرور و افتخار خودش و شما باشد.
ضمن اینکه به این نکته توجه داشته باشید؛ معیارهای زیبایی شناختی و مد در زمانها و زمانه های مختلف متفاوت می شود. ممکن است یک مدل مو یا خالکوبی برای شما عجیب و افراطی باشد، اما برای فرزند شما فوق العاده جذاب و عادی باشد! شما باید این تفاوت ها را بپذیرید و حتی سعی کنید، با ذهنی باز و بدون قضاوت، زیبایی آن را کشف کنید و به او بگویید.
10. آزادی مفرط و بدون قید و بند، ممنوع!
آزادی مفرط، بیشتر مخرب است نه موثر. شما با آزاد گذاشتن فرزند پسرتان در هر زمینهای و برآورده کردن همه نیازهای او، فردی متکبر و خودخواه از او میسازید و موجب میشوید که او فکر کند در همه مکانها و زمانها، هر کاری که دلش بخواهد میتواند انجام دهد، اما وقتی طی زندگی با مسائلی غیر از آنچه باب میل اوست روبرو شود، یأس و ناامیدی سراسر وجودش را فرا میگیرد و عاقبت این نوجوانان چیزی نمیشود جز احساس پوچی و...
در این کتاب کوچک می خواهیم به شما آموزش دهیم که چگونه با طرح
سوالهای ساده و البته فکر شده، آغازگر گفتگو با کودک و نوجوانتان باشید.
این کتاب الکترونیکی EBOOK رایگان برای تمام پدر و مادرانی است که نمی دانند چگونه به دنیای کودک و نوجوانشان راه پیدا کنند و با او ارتباط برقرار کنند.
11. آموزش پس انداز کردن، خرید کردن و صرفه جویی به نوجوان!
پسرها عمدتا عهدهدار چرخاندن چرخ مالی و اقتصادی زندگی در آینده هستند؛ بنابراین بهتر است پدران، آنها را با مسائل و مشکلات مالی و حساب و کتاب و نحوه صحیح پول خرج کردن آشنا کنند و از نوجوانی پس انداز کردن و صرفهجویی را به آنها یاد دهند.
12. به او درست و موثر محبت کنید!
این یک باور غلط است که دخترها بیشتر از پسرها به محبت نیاز دارند. پسرها هم به اندازه دخترها به محبت و حمایت عاطفی خانوادهشان احتیاج دارند؛ پس وظیفه یک پدر یا مادر مهربان که به فکر سلامت روان فرزندش است، رعایت تعادل و عشق ورزی به همه فرزندان است.
13. اختصاص ساعات یا دقایق مشخصی از 24 ساعت به نوجوانتان.
معمولاً پسرها با پدرانشان راحتترند و بهتر میتوانند مشکلاتشان را با آنها در میان بگذارند؛ بنابراین به عنوان یک پدر مسوول، روزی یک ساعت از وقتتان را به پسرتان اختصاص دهید و او را در راه حل مشکلاتش یاری کنید. فقط حواستان باشد که خشونت و پرخاش، جایی در راهنماییهایتان نداشته باشد تا فرزندتان از مشورت کردن با شما پشیمان نشود و مشکلاتش را خارج از خانه و به روشهای نادرست حل نکند.
14. حواستان به ساعات بازی کامپیوتری نوجوان باشد!
پسر بچهها علاقه شدیدی به بازیهای خشن کامپیوتری دارند. برای جلوگیری از ناراحتیهای جسمی و روحی فرزندتان، از تنها و آزاد گذاشتن او برای ساعتها بازی با کامپیوتر خودداری کنید.
15. به صورت نامحسوس حساب جیبش را داشته باشید!
بد نیست که حساب دخل و خرج فرزندتان را داشته باشید و دورادور و به صورت ناملموس بدانید که او پولهایش را چه طور خرج میکند. شاید باور نکنید اما خرید سیگار میتواند به سادگی خریدن یک بسته آدامس یا پفک باشد!
16. آموزش مهارتهای گفتگو، حل تعارض و حل مسله به نوجوان!
به پسرتان بیاموزید که زورگویی و قلدری راه معقول و پسندیدهای برای رسیدن به خواستهها نیست؛ بنابراین بهتر است برای حل مشکلاتش راههای منطقی و آرام را پیش گیرد تا محبوبیتش پیش اطرافیان بیشتر شود. به او مهارت های گفتگو، حل مسئله و حل تعارض را یاد بدهید، یا اگر نمی توانید از یک متخصص یا کارگاه خوب، کمک بگیرید.
17. بالابردن اعتماد به نفس با سپردن کارهای بزرگ به نوجوان.
پسرها به خاطر موقعیت خانوادگی خاصی که در آینده دارند و باید مسوول و مدیر یک زندگی شوند، نیاز زیادی به اعتماد به نفس بالا دارند. شما میتوانید با سپردن کارهای مهم به پسرتان و گفتن این جمله که «من میدانم تو به بهترین شکل ممکن این کار را انجام میدهی» اعتماد به نفس فرزندتان را بالا ببرید و حس مفید بودن را به او القا کنید. فقط حواستان باشد که باید به او اجازه ی اشتباه کردن بدهید.
حتما بخوانید: 50 فعالیت جالب و مثبت که می توانید با نوجوانتان انجام دهید
18. تماس مکرر با مسئولان و مشاوران مدرسه.
با مسوولان و مشاوران مدرسه او در تماس باشید تا بتوانید از تغییرات احتمالی روانی یا تحصیلی فرزندتان خبردار باشید.
19. وضع قانون برای رفتار نوجوان و پایبندی به آن!
برای این که پسرتان احساس نکند به خاطر جنسش هیچ محدودیتی ندارد، قوانین خانواده را بنویسید و به دیوار اتاقش بچسبانید و حتماً ساعات ورود و خروج را طبق مقررات خانواده درج کنید و اگر دیدید که او از حدش تجاوز کرد، بنا به روحیاتش، تنبیه یا تشویقی برایش در نظر بگیرید تا بهتر شرایط خانواده را بپذیرد.
20. دادن حق انتخاب به نوجوان!
جوری رفتار نکنید که فرزندتان احساس کند برای هر کاری باید نظر شما را رعایت کند و حق انتخاب در هیچ زمینهای را ندارد، این رفتار او را سرخورده میکند. انتخاب رنگ اتاق، لباس یا نوع تغذیه را به عهده خودش بگذارید.
21. در داوری میان فرزندان عادل باشید!
هیچ گاه در برابر دختر یا فرزند کوچکترتان به پسرتان نگویید که تو بزرگی یا پسری و این رفتارها از تو بعید است. عادلانه قضاوت کنید و به فرزندانتان بیاموزید که به یکدیگر احترام بگذارند و حقوق یکدیگر را هم رعایت کنند.
سخن پایانی:
امیدواریم با بکار بردن این نکات، ارتباط شما و فرزند نوجوانتان بهودی هر چند اندکی پیدا کند. فقط فراموش نکنید که در تمام لحظات، باید آرامش خودتان را حفظ کنید و بر آگاهی و مهارت های خود بیفزایید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
ببخشید محبت کردن یعنی چطوری یعنی اون و بغل کنیم ببوسیم
850 روز پیش ارسال پاسخدرسته.
847 روز پیش ارسال پاسخاصلاح شد.
ممنون که تذکر دادید :)
سلام
847 روز پیش ارسال پاسخاینکه چه روشی را برای ابراز محبت به فرزندمان در نظر بگیریم، خیلی بستگی به ویژگی های فرزندتان، و نوع رابطه شما با او دارد.
بیشتر نوجوانان از هرگونه لمس بدنی، مخصوصا در حضور دیگران، به شدت منزجر می شوند.
باید دقت کنید که نیاز او در آن لحشه چیست؟
و سعی کنید نیازهای او را به صورت مجاز برآورده کنید.
در این زمینه باید دقت بسیار زیادی شود.
اگر در این زمینه نیار به راهنمایی بیشتر داشتید حتما به یک درمانگر مراجعه کنید.
خیلی ممنون ازتون بابت این مطالب امیدوارم همیشه موفق باشید
845 روز پیش ارسال پاسخسلام
844 روز پیش ارسال پاسخخیلی خوشحالیم که مفید واقع شده.
فقط یه چیزی اگر با لمس بدنی مشکل نداشت و راضی بود مشکلی نیست ؟
845 روز پیش ارسال پاسخبله.
844 روز پیش ارسال پاسخحتماً می تونید.
ببخشید شما که اونجا نوشتید به ویژگی های فرزندان و رابطه ما با انها دارد چیست؟
844 روز پیش ارسال پاسخمنظور ویژگی های مَنِشی و شخصیتی نوجوان است.
843 روز پیش ارسال پاسخو زبان عشقِ او.
برخی نوجوانان ترجیح می دهند طور دیگری به آنها ابراز محبت بشود.
و این که در چه شرایط زمانی، محیطی و ارتباطی قرار داریم.
همانطور که گفتم این آگاهی ها از طریق گفتگوهای شفاف و دوستانه قابل دستیابی است.
سلام یک سوال بنده دارم چرا شماها فکر میکیند که نبایدفرزندان پسر وقتی به دوران نوجوانی میرسد نباید انها را ببوسیم و بغل کنیم ، اشتباه نشه پدر و مادر من هیچی برایم کم نزاشتن و ازشون سپازگذارم ولی من دلم واسه نوجوان های پسر میسوزه حدود یک هفته ست که فکرم مشغوله
844 روز پیش ارسال پاسخسلام
843 روز پیش ارسال پاسختوجه داشته باشید که ما اصلا نمی گوییم نباید تماس جسمی و بوسیدن اتفاق بیفتد.
حرف این است که اکثر نوجوانان در این دوران، از این ارتباطات گریزان هستند و با احتیاط بیشتری باید انجام شود.
مثلاً حتماً باید با اجازه ی آنها در آغوش گرفته بشوند. یا حتی باید در این مورد به صورت شفاف با آنها گفتگو شود. مثلاض اینکه پدر و مادر در چه زمانها و چه مکانهایی مجاز هستند، یا نوجوان چه زمانی نیاز به ارتباط لمسی دارد و...
یعنی اگر فرزند پسر نوجوان راضی اونو بغل کنیم یا ببوسیم مشکلی نیست؟
843 روز پیش ارسال پاسخخیر.
843 روز پیش ارسال پاسخچه اشکالی داره؟!
ببخشید همه ویژگی ها که به شما نسبت ندادن که بدت میاد بالاخره والدین یه معایبی رو هم درست می کنن
371 روز پیش ارسال پاسخازتون مچکرم ببخشید مزاحم شدم ولی واقعی فکرم مشغول بود ارامش نداشتم به هارحال ممنون خدانگهدار
842 روز پیش ارسال پاسخخوشحالیم که کمک کردیم
841 روز پیش ارسال پاسخاگه هم تو نوشته ام کلمه ای خوندید که به شما برخورد من معذرت میخوم
842 روز پیش ارسال پاسخچرا باید بر بخوره!
841 روز پیش ارسال پاسخشما محترمانه نوشتید.
ببخشید من یک پسر ۱۵ ساله چگونه به او محبت کنم؟
842 روز پیش ارسال پاسخسلام من یه پسر ۱۵ ساله دارم و هی باهم دعوامون میشه و خیلی جوابمو میده ولی بعد از چند دقیقه که اروم میشه بخاطره اینکه پدرش دعواش نکنه میاد ازم معذرت خواهی میکنه البته من هم مادر خوبی نبودم هی جلوی جمع اونو ضایع میکردم حالا میخوام رابطم باهاش خوب باشه چطوری بهش محبت کنم؟
841 روز پیش ارسال پاسخسلام
840 روز پیش ارسال پاسخبا توجه به آنچه نوشتید به نظر میرسه شما در گذشته اشتباهاتی را انجام دادید که در حال حاضر تاثیر بر رابطه شما با فرزندتون داره. حال اینکه این اشتباهات در چه موقعیتی و با چه میزات تاثیر اتفاق افتاده، مشخص نیست و باید بررسی بشه.
از طرفی رابطه نوجوان با پدر به نظر یک رابطه ی از روی ترس هست که قطعا در درازمدت و آینده مسئله ساز خواهد بود.
چند توصیه کوتاه:
لطفاً سعی کنید موضوعاتی که باعث دعوا میشود را کم کنید، به این صورت که موضوعات ریز و کم اهمیت را شناسایی و نادیده بگیرید. فقط موضوعاتی که سلامتی روانی و جسمی او یا دیگران را به خطر می اندازه، ارزش مطرح شدن دارد.
ببینید در زمان هایی که رابطه تان خوب است، چه اتفاقاتی می افتد و چه نیازهایی از او برآورده می شود.
و توصیه آخر، لطفاً برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر و جبران اشتباهات گذشته به یک مشاور متخصص در زمینه نوجوان مراجعه کنید.
من کلینیک ایران را توصیه می کنم: 02188670340 | 02188670341
خیلی ممنون بابت کمک تون خدانگهدار
840 روز پیش ارسال پاسخسلام ببخشید من یه پسر نوجوان دارم که آرزوشه من پیشانش را ببوسم آیا این کار و بکنم یا خیر؟
835 روز پیش ارسال پاسخسلام
834 روز پیش ارسال پاسخچرا که نه؟
حتماً به آرزوش برسونیدش
خیلی ممنون بابت راهنمایتون حتما این کار را میکنم
833 روز پیش ارسال پاسخسلام بنده یک سوال داشتم در مورد حدود محبت خواهر بزرگ به برادر کوچیک میخوام بدونم در علم روانشانسی اینو جایز دونسته که مثل خواهر ۲۴ ساله پیشانی برادر ۱۵ ساله اش را ببوسد چون خواهرم بعضی وقت پیشانی مرا میبوسه و منم از این کار خشنود میشوم حالا اگر از نظر علم روانشانسی این کار درست نیست به من بگید که مانع این کار شوم
829 روز پیش ارسال پاسخسلام
819 روز پیش ارسال پاسخاگر از منظر روانشناسی خواهان پاسخ هستید، باید بگویم در این مورد مشکلی وجود ندارد.
سلام ببخشید مزاحم شدم من پسر ۱۵ ساله هستم و یک مشکلی دارم قصه از اینجا شروع میشود که من فیلم جن گیر را دیدم بعد از اینکه فیلم تمام شد اصلا ترسی وجودم را نگرفت چون میدانستم که فیلم تخیلی بیش نیست ولی حدود یک هفته قبل یه نوشته ای را خواندم که زده بود ده فیلم ترسناک که براساس داستان واقعی ساخته شده اند راستش کنجکاوی ولم نمیکرد روش کلیک کردم و فهمیدم که جن گیر جز همان ده فیلم است و از آن موقع ترس وجودم را گرفت ولی نذاشتم خانوادم بفهمند ولی یک هفته ست که درگیرشم برای همین شروع کردم هی کلیپ جن دیدم البته اشتباه نشه بنده کلیپ را نبیبینم فقط نظرات بینندگان را میخوانم و خیال میکردم که مینویسن که خیالی بیش نیست اما بعضی از نظر ها را خواندم که میگویند جن را دیدم حالا هی فکر میکنم که جن در این خانه است هی میترسم جن زده بشم نمیدونم چیکار کنم یه کاری بکنین
797 روز پیش ارسال پاسخسلام من يه دختر ١٤ساله هستم من هم تا چند وقت پيش مثل شما بودم ولي من يه راهكار براي اين مشكل پيدا كردم و مشكلم رو با رو به رو شدن با ترس هايم حل كردم و من فهميدم كه با رو به رو شدن با ترس هاي بزرگ خودم مي توانم ترس خودم رو برطرف كنم (راستي هميشه بايد بتوني ترس از تو بترسه نه تو از ترس)😘😘
784 روز پیش ارسال پاسخبا سلام من یه پسر 13 ساله دارم که به تازگی متوجه شدم دنبال عکس از جنس مخالف هست در اینترنت... وقتی متوجه شدم خیلی ناراحت شدم چون اصلا ازش انتظار نداشتم باهاش سرسنگین شدم... خودش متوجه شده بود ولی خجالت میکشید معذرت بخواد تا اینکه بعد از دوروز اومد و با خجالت معذرت خواهی کرد.... الان 10 روز گذشته و من هر روز چک میکردم اینترنت رو که ببینم بازم دنبال همچین عکسایی هست یانه که متاسفانه بعد از 10 روز دوباره اون عکس ها رو سرچ کرده بود.... میشه خواهش کنم راهنمایی بفرمایید...؟ و اینکه چون با من راحت تر از پدرش درد دل میکنه ایرادی نداره خودم در مورد یه سری مسائل باهاش صحبت کنم؟ و سوال 3 م اینکه بگید چطوری و در مورد چه چیزایی باهاش صحبت کنم...؟
786 روز پیش ارسال پاسخسلام من یه پسر 15 ساله هستم و پدرم به من خیلی بی توجهی میکنه و تمام توجهش به خواهرم هست که 23 سالشه نمی دونم چیکار کنم و افکارم هر روز پریشونه و غیر از این مادم که من رو خیلی دوست داشت جدیدا اون هم به من بی توجهی میکنه و سر دعوای من و خواهرم من رو کتک میزنه و بعد به پدرم خبر میده و پدرم هم گاهی وقت با کتک وگاهی با داد زدن به خیال خودش قضیه رو حل میکنه
681 روز پیش ارسال پاسخو به خواسته های من به هیچ وجه توجه نمیکنند. و به غیر از اینا من رو با پسر داییم ها مقایسه میکنه برای مثال فلانی معدلش بیست شد و به جای تو اگه اون پسر من میشد قسه نداشتم واین حرفا منم جدیدا دست خودم نیست جواب پدر و مادم رو میدم و گاهی وقتا هم به وسایل خونه آسیب میزنم و فقط همین کارا من رو آروم میکنه الانم رفتارشون با من خیلی سرد شده.
در آخرم این رو بگم که من نمیدونم خجالت میکشم یا میترسم که به از مادرم اجازه بگیرم که یک ساعت برم بیرون و من تا الان حتی نشده یک بار تنها بیرون برم.
گاهی وقت ها هم الکی میگفتم میرم باشگاه ولی باشگاه رو میپیچوندم و با دوستام میرفتم گیم نت
به نظر شما این رفتار هایی که اینا با من میکنن رو دیگران با بچه ی 7سلشون میکنن لطفا راهنمایی کنیید
والدین همیشه بین یک پسر و یک دختر فرق می زارن این که طبیعیه
371 روز پیش ارسال پاسخخودت فک کن
سلام اگر میشه جواب مشکل بنده رو بدین.
587 روز پیش ارسال پاسخمن یه پسر ۱۶ ساله هستم و یه مشکل دارم و به پنج سال پیش برمیگرده یه پدرم سریال هزاردستان رو برای من گذاشت و سکانس سربریدن رو دیدم و در حینش از پدرم خواستم سیدی رو دربیاورد چون خیلی حس بدی داشتم از فریاد مرد پاشیده شدن خون اما پدرم اهمیت نداد و بهم گفت نگا نکن اما صدای مرد داشت دیوونم میکرد تا اینکه یک هفته گذشت سعی کردم خودمو جمعو جور کنم و به نتیجه خوبیم رسید اما یک سال گذشت که یک شب کابوسی مربط به همین قضیه دیدم که هزار برابر بدتر از سکانس بود و یک ماه گذشت تونستم با کمکه درد و دل های خواهرم از این وضعیت در بیام اما تا الان که سال ۹۹ هستیم بعضی وقت ها دست خودم نیست خاطره ها مرور میشن و وقتی یاد این اتفاقات میفتم صورتم قرمز میشه و عرق میکنم و سر همین قضیه خانوادم باهام دعوا کردند که چررا اینطوری میشی هیچ کس تو اون خونه از این نظر منو درک نمیکنه حتی خواهرم بنابراین جرئت نمیکنم از روانشناس صحبت کنم اما امشب تصمیم گرفتم مخفیانه اینجا سوال بنویسم که اگر بشه جوابم بدین و بگین چطوری مشکلمو حل کنم.
سلام خسته نباشید من یه پسر ۱۹ساله دارم از اول کم حرف بود حالا که امسال وارد دانشگاه شوده با خودش در گیره نمی دونم بهش می گم بابا درست رو بخون می گه جا مون کوچیگه خونه عوض کن یا بریم گردش کلا یه جور حرف نمی زنه بهانه همه چیز رو می گیره هر چی می گی جوابش می ده بی منطق وبهانه گیر شوده یه بار می گه درسم سخته رشتم سخته بعد می گه خونرو عوض کنیم من هم توانایی خونه عوض کردن ندارم یا تو این شرایط مالی به خواسته های همه بچه تن بدم چیکار کنم
534 روز پیش ارسال پاسخسلام پسر من ۱۵ سالشه هر از گاهی روی درس خوندن و بیذون رفتنش حرفمون میشه تا جای که که به من میگه دیگه با من حرف نزن میدونم که دوستم داره به حرفم گوش میده ولی جوری برخورد میکنه که نمیخواد حرف من را گوش بده خیلی اخلاق تندی داره ولی زود هم آروم میشه میشه راهنمای کنین من چه جوری با این برخورد کنم
486 روز پیش ارسال پاسخسلام
486 روز پیش ارسال پاسخاین رفتارهای نوجوانتان تا حد بسیار زیادی طبیعی است و اقتضای سن او است.
سعی کنید با مطالعه ی بیشتر آگاهی بیشتری از این دوران کسب کنید.
هرگز دست به مواجهه مستقیم با او نزنید
و به طور غیرمستقیم و نامحسوس بر او و ارتباطاتش کنترل داشته باشید
و سعی کنید با صرف وقت در امور و تفریحاتی که او دوست دارد، به او نزدیک شوید و با دنیایش آشنا شوید.